| Tytuł: | Nagłe skoki ciśnienia |
| Autor: | Dawid 5.9.2010, 22:21 |
| Mój ojciec miał podobny problem. Brał Iporel na nadciśnienie. Podobno jak się zacznie brać ten lek to ciśnienie z początku wzrasta zamiast maleć. Mojemu ojcu w ogóle nie zaczęło się obniżać. Lekarze mówili, że to pewnie przez styl życia ale to był ich wyraz bezradności. W końcu zdecydowaliśmy się szukać pomocy gdzie indziej. Trafiliśmy w internecie na Test Volla. Pisali, że to narzędzie do znajdywania przyczyn chorób. Nie mieliśmy nic do stracenia więć poszliśmy. Okazało się, że to strzał w dziesiątkę! Przebadali mojego ojca i przepisali mu kurację. Po kilku tygodniach zaczął się czuć lepiej. Może tego spróbuj? | |
Ciśnieniomierz naramienny
Ciśnieniomierz naramienny jest często nazywany inaczej sfigmomanometrem lub też po prostu ciśnieniomierzem elektronicznym. Jest to specjalne urządzenie, za którego pomocą z łatwością można zmierzyć ciśnienie sobie lub jakiejś innej osobie.
Skoki ciśnienia
Bardzo często występują skoki ciśnienia w dół. Do osób posiadających niskie ciśnienie zaliczamy głównie nastolatki i osoby nadwrażliwe. Dobrze gdy takie osoby pamiętają, że dla ich dobra nie powinny wykonywać nagłych ruchów głową, nie powinny nagle też się zrywać z miejsca siedzącego. Może to spowodować jeszcze większy spadek ciśnienia. Sytuacja taka może nieść za sobą ryzyko powikłań.
Podwyższone ciśnienie
Podwyższone ciśnienie, znane jako nadciśnienie tętnicze jest schorzeniem, które objawia się przede wszystkim wysokim ciśnieniem krwi ok. 140/90 i wyższym. Takie podwyższone ciśnienie jest bardzo niebezpieczne zarówno dla zdrowia, jak i nawet dla życia.